Kanariøyenes største øy

Fjell og stjerner kopiKanariøyene består av 7 øyer, og Tenerife er den største av disse øyene. Det bor ca 850.000 mennesker på Tenerife, og øya er litt mindre enn Hinnøya. Det er ca 5 millioner turister her hvert eneste år, og 100.000 av disse er nordmenn. Det er flest briter, spanjoler er nr. 2 og tyskere er nr. 3. Det er ca 162.000 overnattingsplasser og to flyplasser.

De første som bodde på Kanariøyene var berbere kalt guanches. Tenerife var organisert som et kongerike som var oppdelt i ni områder da dronning Isabellas styrker i 1494 tok øya. Øya holdt seg unna mange kriger fram til den ble angrepet i 1797 av britiske styrker, uten hell skal det sies. Mye av økonomien fra overtagelsen sentrerte seg rundt bananplantasjer, sukkerdyrking og annet landbruk.

Turister kom til Tenerife fra 1890-årene med båt, selv om den virkelige store veksten i turistnæringen skjedde fra 1950-tallet og utover. I dag jobber nesten 80 prosent av øyas befolkning i servicenæringen. I 2001 vedtok Tenerife at ingen hotell kan bygges eller renoveres uten at hotellet får en femstjerners rating.

Teide

Teide

Teide er et fjell og en vulkan med en høyde på 3718 meter over havet. Det er et ordentlig månelandskap rundt dette fjellet. Det er den tredje største vulkanen i verden. Det er en sovende vulkan, det siste utbruddet skjedde i 1909.

I en høyde av 2.200 nær fjellet er et av de mest populære områder for å se stjernehimmelen. Her er luften ren og det blir mulig å observere nattehimmelen på en god måte.

Det arrangeres turer til for å bli kjent med denne stjerneverden, og her kan en få se i stjernekikkerter og få god innføring i hvor de enkelte stjerner finnes og hva de heter. Det er utrolig mye som skjer høyt over oss og det er tydelig at mange er interessert i å se dette. Det er bare tre steder i verden hvor en kan se stjerne spå godt som her.

Her kan en fotografere og her kan en fryse hvis en ikke kler seg. Det er ofte snø og det var ca 3 grader når jeg var her på besøk.

Fjell og stjerner 2 kopi   Mat

Det er masse restauranter og det er dermed stor konkurranse om oss kunder. Det er mye god mat å finne. Det er ok priser på maten.

Fisk kopi

Det er mye god mat!

Dessert kopi

Rekemåltid kopi

 

 

 

 

Det brukes mye kreativitet for å gjøre maten attraktiv og gi oss kunder lyst til å spise. Det er sikkert den store konkurransen som gjør at en må gjøre noe som er annerledes for at kundene skal komme igjen.

Dessert 3 kopi

Natur og vær

Det er mye en kan gjøre i løpet av en dag. I januar vil temperaturen være avhengig av om sola er oppe eller ikke. Det regner sjelden på Tenerife. Det er et gjennomsnitt på 15 dager med regn på sørsiden av øyen og i nord er det 60 dager med regn.

Den laveste temperaturen målt noensinne nede ved havet er 8,1 grader! Jeg fikk selv oppleve 2-3 grader oppe ved 2.200 meters høyde når jeg tok bilde av stjernene.

Det er flere som bader i havet, men jeg tror de fleste liker bassenger på land. De fleste hoteller har bassenger og det er populært å bruke tid ved bassengene også. Det er mange fine tilbud til både dykking, turer, bading og det å se forskjellige typer av dyr.

Solnedgang 2 kopiPå turen vår varierte været fra sol og varme med ca 23 grader til mer overskyet og «kaldt» på ca 16 grader.

Utsikt kopi

Det er mye natur og det er mulig å bevege seg rundt på øyen.

Havet kopi

Odd Leiv oppsummerer

Det gjør godt å være i varmen, selv om det ikke er like varmt hver dag. En slik tur gir krefter til en kaldere hverdag i Tananger.

Vi valgte den sørlige delen med Los Christianos i sentrum. Her er det ok å være. Vårt hotell hette Los Alisios og navnet passet godt til navnet til kona Alice.

Neste blogg

Da kommer side del av personligheten.

Los Alisios 2 kopi

Ola2016